Solceller för dig

Vi är en certifierad installatör med lång erfarenhet av solceller, batterier och laddboxar för såväl villor, företag och lantbruk. Vi sätter ihop den lösning som passar er bäst och arbetar enbart med högkvalitativa produkter med långa garantier. Vi hjälper dig att komma igång idag.

Vårt arbetssätt

Vår beprövade arbetsprocess där vi tar hand om allt från start till mål gör det enkelt, tryggt och lönsamt för dig att skaffa solpaneler.

Bra solpaneler

Vi arbetar enbart med solpaneler, batterier och växelriktare som vi av erfarenhet vet håller hög kvalitet.

Långa garantier

När du väljer solceller från Solens Energi kan du vara trygg i din investering. Vi arbetar enbart med produkter som har långa garantier.

Säker installation

Våra installationer görs säkert och uppfyller högt ställda krav på hantverksskicklighet. En behörig elektriker genomför installationen.

Vad måste du tänka på?

Det är mycket att tänka på när man installerar solceller, men du behöver inte göra det själv. Vi börjar alltid med att ge dig gratis rådgivning inför en investering i solel. Om du därefter väljer att anlita SolensEnergi gör vi det enkelt, tryggt och lönsamt att skaffa solceller. Vi tar hand om allt från projektering till driftsättning, samt tillstånd, bidragsansökan och kontakt med elbolag. Se videon om vad du behöver tänka på för att skaffa solceller och läs mer om hur vi arbetar här.

YouTube video

Vårt arbetssätt

1. PERSONLIG RÅDGIVNING

Vi gör ett hembesök för att diskutera era önskemål och skaffa oss en bra bild av vilken lösning som passar er bäst.

2. LÖNSAMHETSKALKYL OCH OFFERT

Efter vårt möte tar vi fram ett förslag på system som passar era behov bäst tillsammans med en lönsamhetskalkyl på investeringen.

3. ORDER

När ni är nöjda med vårt erbjudande för solceller lägger ni en order.

4. ANMÄLAN TILL NÄTBOLAG

Vi hjälper er med ansökan om statligt bidrag samt gör en föranmälan till din nätägare för kostnadsfri installation av en ny elmätare.

5. INSTALLATION

Vi monterar solcellsanläggningen och färdigställer elinstallationen. Därefter gör vi en slutanmälan till ditt nätbolag för byta av elmätare.

6. DRIFTSÄTTNING

Efter att din nätägare installerat en ny elmätare är du igång och producerar hållbar och lönsam solel.

Bra solpaneler

Det finns en uppsjö av solpaneler av olika fabrikat och modeller med varierande effektivitet, kvalitet och kostnad. Vi arbetar endast med produkter från världsledande tillverkare som håller hög kvalitet, har snygg design och minimum 25 års effektgaranti. Våra växelriktare har den senaste tekniken och kommer från ledande tillverkare som ger minst 10 års garanti. Kort och gott, produkter vi själva vill använda.

En solcellsanläggning består i regel av solpaneler, växelriktare, elkablar och montagematerial. Våra produkter följer internationella standards och elanslutningsregler. Vill du veta mer om hur tekniken för solceller fungerar?

LÄS MER OM TEKNIKEN HÄR

Vi arbetar med pålitliga tillverkare

Långa garantier

När du väljer solceller från SolensEnergi är det enkelt, tryggt och lönsamt. Vi ger långa garantier på både produkter och installation.

Effektgaranti

Vi arbetar med tillverkare som ger upp till 35 års effektgaranti på sina solcellsmoduler. Det garanterar dig en bra produktion av hållbar el från solen under många år.

Produktgaranti

Våra tillverkare ger upp till 35 års produktgaranti. Det garanterar dig att tillverkaren åtgärdar solcellsmodulen om ett fel skulle uppstå.

Installationsgaranti

Vi gör en professionell och säker installation som håller år efter år. Om det ändå uppstår ett problem med installationen åtgärdar vi det gratis inom fem år efter montering.

Funderar du på solceller?

Säker installation

Har du tegel, plåt eller papptak? Det går att montera solceller på de allra flesta taktyperna men varje tak kräver en särskild lösning. Våra installationer görs säkert och uppfyller högt ställda krav på hantverksskicklighet. Vi arbetar enbart med produkter som följer internationella standards och en behörig elektriker genomför installationen. För din trygghet dokumenterar vi genomförandet.

Monteringen inleds i regel genom att infästningsmoduler med skenor monteras på taket. När fästena är på plats monteras solpanelerna i moduler som sedan seriekopplas i så kallade strängar. Varje sträng sammankopplas sedan med växelriktaren via kablar.

När solpanelerna är på plats monteras växelriktaren. Därefter konfigurerar vi systemet och aktiverar anläggningen. När installationen är klar skickar vi en anmälan till elnätsägaren för kostnadsfri installation av en ny elmätare. När den nya elmätaren är installerad är du igång och producerar hållbar el från solen.

LÄS MER OM TEKNIKEN HÄR